Lavatanssi

Lavatanssien opetus TERPSIKERHOSSA TIISTAISIN!

  • lavatanssien perusteet: tiistaisin klo 17.30 – 18.45
  • lavatanssien keskitaso: tiistaisin klo 18.50 – 20.05
  • lavatanssien haastavat: tiistaisin klo 20.05 – 21.05

Lavatanssitunneilla opetetaan yleisempiä paritansseja. Tunneille voit tulla parin kanssa tai ilman paria. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen – voit vain saapua paikalle.

Ota mukaan jalkineiksi tanssikengät tai sisäkengät, joista ei jää jälkiä lattiaan.

Käymme kahtena viikkona peräkkäin samaa lajia, jotta pääsemme kehittämään taitojamme paremmin.

Terpsikerhon kesä 2017

 

Perusteet

Keskitaso

Haastava

klo 17.30-18.45 klo 18.50-20.05 klo 20.05-21.05
25.4. Fusku Fusku
2.5. Fusku Fusku Fusku
9.5. Hidas foksi Tango
16.5. Hidas foksi Tango Tango
23.5. Tango Hidas foksi Hidas foksi
30.5. Bugg Rumba
6.6. Bugg Rumba Rumba
13.6. Valssi (sopii hääpareille) Hidas valssi
20.6. Rumba Hidas valssi Hidas valssi
27.6. Rumba Bugg Bugg
Kesän ohjelma pdf:nä tästä: Kesäohjelma 2017

HINNAT: 

  • kertamaksu 7e
  • 6x = 35e, 10x = 55e
  • Terpsikerhon jäsenet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset:
    10x = 50e

TASOKUVAUKSET

PERUSTEET

Aloita tästä, oppiminen on helppoa. Ennakkotaitoja ei tarvita. Jokainen tunti alkaa tanssin perusaskeleiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita.

Tällä tunnilla on kannustava oppimisilmapiiri ja tosi mukava meininki sekä paljon muitakin tanssin ensiaskeleiden ottajia. Tanssitaidon lisäksi saat energiaa, liikuntaa ja uusia kavereita. Hauskassa seurassa on kiva opetella tanssimaan.

Tavoite: Opit tanssilajin perusteet ja rohkenet lähteä tanssilattialle parin kanssa.

Sinun on hyvä käydä samasta tanssilajista useampi vihreä tunti ennen siniselle tasolle siirtymistä. Jos olet epävarma tasostasi, kysy opettajalta.

KESKITASO

Jatka tänne, kun olet saanut vihreiltä tunneilta perusasiat haltuun ja tanssisi alkaa sujua. Sinisillä tunneilla harjoitellaan mm. lisää kuvioita ja niiden variointia sekä saadaan vinkkejä musiikintulkintaan. Sinisten tuntien sisältöön kuuluvat olennaisena osana myös tanssiasennot ja -otteet, tanssitekniikka sekä parityöskentely eli asiat, joiden varmaa hallintaa tarvitset punaiselle tasolle siirtymistä varten.

Näillä tanssitunneilla on hauska ja rento tekemisen meininki. Tällä tasolla saat usein vauhdikkaimman kehityksen omaan tanssiisi, kunhan maltat hankkia riittävästi toistoja. Sinisillä tunneilla opetettavat kuviot ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten opit aina uusia asioita.

Tavoite: Tanssistasi tulee helppoa, nautinnollista ja sujuvaa. Osaat varioida perusaskeleet ja käännökset. Kanssasi on mukava tanssia ja osaat huomioida muut tanssijat.

Suosittelemme pysymään sinisellä tasolla tarpeeksi pitkään, jotta valmiudet punaiselle tasolle ehtivät kehittyä. Jos olet epävarma tasostasi, tiedustele opettajalta.

HAASTAVA

Siirry tänne, kun osaat tanssia hyvin eli kun kehonhallintasi ja perustekniikkasi ovat hallussa, tunnet askelvariaatioita ja osaat tanssia sujuvasti musiikkiin. Punaisilla tunneilla keskitytään lajien karaktääreihin ja harjoitellaan haastavampia kuvioita sekä niiden variaatioita. Punaisilla tunneilla opit sujuvaa musiikintulkintaa ja kaunista lajinomaista tanssia.

Tällä tasolla oivallat, että tanssitaidon kehittäminen on elinikäinen prosessi, jossa ei ole koskaan valmis ja jossa eteen tulee aina uusia ihania haasteita. Onneksi tunneilla on hauskaa ja matka on monesti määränpäätä tärkeämpi.

Tavoite: Olet monipuolinen ja suvaitsevainen tanssija, joka pystyy sujuvaan ympäristön, tilan ja parin huomioivaan tanssiin.

 


Yksityistunnit:

Olethan yhteydessä jos haluatte järjestää yksityistunnin pienellä porukalla tai ihan oman parin kanssa!

Lisätietoja lavatansseista ja yksityistunneista
heini@terpsikerho.fi