Lavatanssi

Lavatanssien opetus TERPSIKERHOSSA TIISTAISIN!

 

  • lavatanssien perusteet: tiistaisin klo 17.30 – 18.45
  • lavatanssien keskitaso/haastava: tiistaisin klo 18.45 – 20.00

Lavatanssitunneilla opetetaan yleisempiä paritansseja. Käymme kahtena viikkona peräkkäin samaa lajia, jotta pääsemme kehittämään taitojamme paremmin. Huomioithan, että keskitaso/haastavan tunnit EIVÄT OLE suoraa jatkoa perusteet- tason tunneille. Maltathan siis opetella perusteissa lajia tarpeeksi pitkään, ennen siirtymistä seuraaville tunneille. Tasokuvauksista lisää sivun alaosasta.

Koronatilanteen vuoksi syksyn alussa tunneilla ei ole vielä parinvaihtoa!
Toivotaan että syksyn edetessä tunneille voi tulla yksin ja saamme parinvaihdon startattua.
Lisäksi tunneille tulee ilmoittautua ennakkoon Vellon kautta:  TÄÄLTÄ

Mikäli sinulla ei ole omaa paria ja kuulut Facebookiin, voit liittyä mukaan ”Terpsikerhon paripankki”-ryhmään ja kysellä siellä paria tunneille. Linkki ryhmään: Paripankki
Mikäli et kuulu Facebookiin, voit laittaa sähköpostia info(at)terpsikerho.fi osoitteeseen, niin voimme auttaa kurssiparin etsimisessä.

Tanssitunnin varusteet:
Ota mukaan jalkineet, tanssikengät tai sisäkengät, joista ei jää jälkiä lattiaan.
Lisäksi on hyvä ottaa mukaan vesipullo sekä tulla tunnille avoimin ja iloisin mielin. 🙂

 

 HINNAT (1.8.2021 alkaen):

  • 1 tanssitunti (75min tai 60 min) 10e, jäsenet 9e
  • 6 kerran sarjakortti 50e
  • 10 kerran sarjakortti 70e (jäsenet, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 65e)

SYKSYN 2021 ohjelma

TI
Perusteet

Keskitaso/
Haastava
 
  klo 17.30-18.45 klo 18.45-20.00  
31.8. cha cha hidas valssi  
7.9. cha cha hidas valssi  
14.9. fusku cha cha  
21.9. fusku cha cha  
28.9. tango fusku  
5.10. tango fusku  
12.10. bugg tango  
19.10. bugg tango  
26.10. syysloma syysloma  
2.11. rumba bugg  
9.11. rumba bugg  
16.11. jive rumba  
23.11. jive rumba  
30.11. hidas valssi jive  
7.12. hidas valssi jive  
14.12. salsa hidas valssi  

Muutokset ovat mahdollisia!
Tarkistathan siis aikataulun ennen kuin tulet tunneille täältä nettisivuiltamme.

Tulosta tästä itsellesi ohjelma:
syyskausi 2021


TASOKUVAUKSET

PERUSTEET

Aloita tästä, oppiminen on helppoa. Ennakkotaitoja ei tarvita. Jokainen tunti alkaa tanssin perusaskeleiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita.

Tällä tunnilla on kannustava oppimisilmapiiri ja tosi mukava meininki sekä paljon muitakin tanssin ensiaskeleiden ottajia. Tanssitaidon lisäksi saat energiaa, liikuntaa ja uusia kavereita. Hauskassa seurassa on kiva opetella tanssimaan.

Tavoite: Opit tanssilajin perusteet ja rohkenet lähteä tanssilattialle parin kanssa.

Sinun on hyvä käydä samasta tanssilajista useampi vihreä tunti ennen siniselle tasolle siirtymistä. Jos olet epävarma tasostasi, kysy opettajalta.

KESKITASO

Jatka tänne, kun olet saanut vihreiltä tunneilta perusasiat haltuun ja tanssisi alkaa sujua. Sinisillä tunneilla harjoitellaan mm. lisää kuvioita ja niiden variointia sekä saadaan vinkkejä musiikintulkintaan. Sinisten tuntien sisältöön kuuluvat olennaisena osana myös tanssiasennot ja -otteet, tanssitekniikka sekä parityöskentely eli asiat, joiden varmaa hallintaa tarvitset punaiselle tasolle siirtymistä varten.

Näillä tanssitunneilla on hauska ja rento tekemisen meininki. Tällä tasolla saat usein vauhdikkaimman kehityksen omaan tanssiisi, kunhan maltat hankkia riittävästi toistoja. Sinisillä tunneilla opetettavat kuviot ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten opit aina uusia asioita.

Tavoite: Tanssistasi tulee helppoa, nautinnollista ja sujuvaa. Osaat varioida perusaskeleet ja käännökset. Kanssasi on mukava tanssia ja osaat huomioida muut tanssijat.

Suosittelemme pysymään sinisellä tasolla tarpeeksi pitkään, jotta valmiudet seuraavalle tasolle ehtivät kehittyä. Jos olet epävarma tasostasi, tiedustele opettajalta.

Keskitaso / HAASTAVA

Tanssilliset valmiutesi ovat hyvällä tasolla ja tanssit nauttien, leikitellen ja sujuvasti tanssiparisi taitotason huomioiden. Näille tunneille tullessasi sinulla on jo paljon laadukkaita tanssikilometrejä takana. Tunneilla opetettava tanssitekniikka on tarkkaa ja kuvioissa riittää pureskeltavaa.

Tanssit nauttien, leikitellen ja sujuvasti. Osaat huomioida myös tanssiparisi taitotason ja sopeuttaa omaa tanssiasi siihen. Ymmärrät että miellyttävään paritanssikokemukseen tarvitaan kaksi, mutta vain sinä olet vastuussa omasta tanssistasi.

Muista välillä palata myös sinisille ja vihreille tunneille. Toistoilla syntyy huippuhyvä kivijalka vahvalle tanssitaidolle.

Tekniikka

Tekniikkatunneilla käymme tarkemmin lajin perustekniikkaa. Kiinnitämme huomiota vientiin ja seuraamiseen, sekä askeltekniikkaan ja vartalonkannatukseen. Tällä tunnilla keskitytään omaan tekemiseen ja sen tehostamiseen. Lisäksi keskitymme hyvään parityöskentelyyn, emme kuviomateriaalin laajuuteen. Osaathan lajin perusteet osallistuaksesi tunnille.

Tavoite: Olet selkeä viejä/seuraaja, jonka kanssa on mukavaa ja monipuolista tanssia.


Yksityistunnit:

Olethan yhteydessä jos haluatte järjestää yksityistunnin pienellä porukalla tai ihan oman parin kanssa!

Lisätietoja lavatansseista ja yksityistunneista
heini@terpsikerho.fi