Lavatanssi

Lavatanssien opetus TERPSIKERHOSSA TIISTAISIN!

 

  • lavatanssien perusteet: tiistaisin klo 17.30 – 18.45
  • lavatanssien perusteet+/keskitaso: (epäsäännöllisesti) tiistaisin klo 18.45-20
  • lavatanssien keskitaso/haastava: (epäsäännöllisesti) tiistaisin klo 18.45 – 20.00

Lavatanssitunneilla opetetaan yleisempiä paritansseja. Käymme kahtena viikkona peräkkäin samaa lajia, jotta pääsemme kehittämään taitojamme paremmin.

Huomioithan, että tällä hetkellä tasoja on neljä (mahdollisuuksien mukaan). Luethan tarkemmat tasokuvaukset sivun alareunasta! Tässä kuitenkin lyhennetyt versiot taitotasoista:
perusteet: maltathan käydä perusteiden tunteja tarpeeksi pitkään ennen siirtymistä seuraaville tasoille
perusteet+/keskitaso: jatka tänne, kun perusteet on tuttuja ja olet käynyt opetettavasta lajista useamman perusteiden tunnin
keskitaso: keskitasolla tanssistasi tulee helppoa, nautinnollista ja sujuvaa. Muistat perusaskeleet ja käännökset. Kanssasi on mukava tanssia ja osaat huomioida muut tanssijat.
keskitaso/haastava: siirry tänne, kun tanssilliset valmiutesi on hyvällä tasolla ja pystyt suhteuttamaan omaa tanssiasi tanssiparisi taitotason huomioiden
Tasokuvauksista lisää sivun alaosasta.

Tunneillemme voit ilmoittautua paritta!
Tunneille tulee silti ilmoittautua ennakkoon Vellon kautta:  TÄÄLTÄ

Mikäli varauskalenterin mukaan tunti on täynnä, voit silti ilmoittautua mukaan:
-Varmistus osallistumisesta tulee lähempänä tuntia, kun viejien ja seuraajien jakauma on selvempi
-Oman parin kanssa pääset suoraan tunnille
-Mikäli järjestelmä ei anna ilmoittautua mukaan, laita viestiä heini(at)terpsikerho.fi

Tanssitunnin varusteet:
Ota mukaan jalkineet, tanssikengät tai sisäkengät, joista ei jää jälkiä lattiaan.
Lisäksi on hyvä ottaa mukaan vesipullo sekä tulla tunnille avoimin ja iloisin mielin. 🙂

 

 HINNAT (16.12.2022 alkaen):

  • 1 tanssitunti (75min tai 60 min) 10e, jäsenet 9e
  • 6 kerran sarjakortti 50e
  • 10 kerran sarjakortti 65e (VAIN JÄSENILLE) / kalenterivuoden ensimmäinen sarjakortti 85e, johon kuuluu jäsenyys

Ohjelma

 

TIISTAI klo 17.30-18.45 klo 18.45-20.00  
18.4. hidas valssi rumba  
25.4. hidas valssi tasoikoni_vihreasininen_30x30 hidas valssi  
       
  KESÄOHJELMA ALKAA  
2.5. fusku hidas valssi  
9.5. fusku tasoikoni_vihreasininen_30x30 fusku  
16.5. jenkka/sottiisi fusku  
23.5. cha cha tasoikoni_vihreasininen_30x30 jenkka/sottiisi  
30.5. cha cha tasoikoni_vihreasininen_30x30 cha cha  
6.6. foksi cha cha  
13.6. foksi tasoikoni_vihreasininen_30x30 foksi  
20.6. jive foksi  
       
       
       
       
       
       
       

HUOM! Muutokset ovat mahdollisia!
Tarkistathan siis aikataulun täältä nettisivuiltamme ennen kuin tulet tunneille.

Tulosta tästä itsellesi ohjelma:

kesä2023_a4

 


TASOKUVAUKSET

PERUSTEET

Aloita tästä, oppiminen on helppoa. Ennakkotaitoja ei tarvita. Jokainen tunti alkaa tanssin perusaskeleiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita.

Tällä tunnilla on kannustava oppimisilmapiiri ja tosi mukava meininki sekä paljon muitakin tanssin ensiaskeleiden ottajia. Tanssitaidon lisäksi saat energiaa, liikuntaa ja uusia kavereita. Hauskassa seurassa on kiva opetella tanssimaan.

Tavoite: Opit tanssilajin perusteet ja rohkenet lähteä tanssilattialle parin kanssa.

Sinun on hyvä käydä samasta tanssilajista useampi vihreä tunti ennen siniselle tasolle siirtymistä. Jos olet epävarma tasostasi, kysy opettajalta.

tasoikoni_vihreasininen_30x30 PERUSTEET + /KESKITASO

Kun perusteet ovat sinulle tuttuja ja olet käynyt opetettavasta lajista useamman perusteiden (vihreä) tunnin, voit siirtyä seuraavalle tunnille. Tällä tasolla tehdään haastavampia peruskuvioita ja vahvistetaan vienti-seuraamista.

Osallistuaksesi tunneille, lajin perusteet ovat sinulla jo hallinnassa ja niitä ei tarvitse enää muistella. Pystyt siis tanssimaan perusaskeleen ja muutaman peruskuvion, jos kyseisen lajin musiikki lähtee soimaan.

KESKITASO

Jatka tänne, kun olet saanut vihreiltä tunneilta perusasiat haltuun ja tanssisi alkaa sujua. Sinisillä tunneilla harjoitellaan mm. lisää kuvioita ja niiden variointia sekä saadaan vinkkejä musiikintulkintaan. Sinisten tuntien sisältöön kuuluvat olennaisena osana myös tanssiasennot ja -otteet, tanssitekniikka sekä parityöskentely eli asiat, joiden varmaa hallintaa tarvitset punaiselle tasolle siirtymistä varten.

Näillä tanssitunneilla on hauska ja rento tekemisen meininki. Tällä tasolla saat usein vauhdikkaimman kehityksen omaan tanssiisi, kunhan maltat hankkia riittävästi toistoja. Sinisillä tunneilla opetettavat kuviot ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten opit aina uusia asioita.

Tavoite: Tanssistasi tulee helppoa, nautinnollista ja sujuvaa. Osaat varioida perusaskeleet ja käännökset. Kanssasi on mukava tanssia ja osaat huomioida muut tanssijat.

Suosittelemme pysymään sinisellä tasolla tarpeeksi pitkään, jotta valmiudet seuraavalle tasolle ehtivät kehittyä. Jos olet epävarma tasostasi, tiedustele opettajalta.

Keskitaso / HAASTAVA

Tanssilliset valmiutesi ovat hyvällä tasolla ja tanssit nauttien, leikitellen ja sujuvasti tanssiparisi taitotason huomioiden. Näille tunneille tullessasi sinulla on jo paljon laadukkaita tanssikilometrejä takana. Tunneilla opetettava tanssitekniikka on tarkkaa ja kuvioissa riittää pureskeltavaa.

Tanssit nauttien, leikitellen ja sujuvasti. Osaat huomioida myös tanssiparisi taitotason ja sopeuttaa omaa tanssiasi siihen. Ymmärrät että miellyttävään paritanssikokemukseen tarvitaan kaksi, mutta vain sinä olet vastuussa omasta tanssistasi.

Muista välillä palata myös sinisille ja vihreille tunneille. Toistoilla syntyy huippuhyvä kivijalka vahvalle tanssitaidolle.

Tekniikka

Tekniikkatunneilla käymme tarkemmin lajin perustekniikkaa. Kiinnitämme huomiota vientiin ja seuraamiseen, sekä askeltekniikkaan ja vartalonkannatukseen. Tällä tunnilla keskitytään omaan tekemiseen ja sen tehostamiseen. Lisäksi keskitymme hyvään parityöskentelyyn, emme kuviomateriaalin laajuuteen. Osaathan lajin perusteet osallistuaksesi tunnille.

Tavoite: Olet selkeä viejä/seuraaja, jonka kanssa on mukavaa ja monipuolista tanssia.


Yksityistunnit:

Olethan yhteydessä jos haluatte järjestää yksityistunnin pienellä porukalla tai ihan oman parin kanssa!

Lisätietoja lavatansseista ja yksityistunneista
heini@terpsikerho.fi