Lajiesittely, Terpsikerho

:: KATSO HINNASTOT JA ILMOITTAUDU MUKAAN ::

KILPATANSSI

Kilpatanssi tunneilla harjoitellaan vakio- ja latinalaistansseja – tv:stä tutulla ”Tanssii Tähtien kanssa -tyylillä”. Aluksi opetellaan neljää eri tanssia: cha cha, jive, valssi ja quickstep, mutta taitojen karttuessa tanssityylien määrä voi kasvaa jopa kymmeneen. Tunneille ovat yhtä tervetulleita niin harrastajat kuin kilpailuihin tähtäävät tanssijat. Alkeisiin osallistuessa ei tarvitse olla etukäteistaitoja tanssista, ja voit tulla yksinkin ilman omaa paria. Jatko- ja tekniikkatunneilla on hyvä hallita jo perusaskeleet vähintään neljästä tanssista.

PYÖRÄTUOLITANSSI

Pyörätuolitanssi kehittää tehokkaasti pyörätuolin käsittelytaitoja ja on hauskaa musiikkiliikuntaa. Pyörätuolitanssi on monipuolinen laji, joka sopii harrastukseksi kaikille eri tavoin vammaisille pyörätuolinkäyttäjille – myös sähköpyörätuolin käyttäjille. Lajeja on monia, joista voi valita: paritanssi (Combi ja Duo), yksintanssi (Single kilpatanssi ja freestyle) tai ryhmätanssit. Pyörätuolitanssia voi harrastaa omaksi iloksi tai jos innostusta riittää niin kilpaileminenkin on mahdollista.

Lue lisää: Paratanssikouvola.fi

LAVATANSSIT

Lavatanssitunneilla opetellaan yleisempiä paritanssilajeja. Käymme kahtena viikkona peräkkäin samaa lajia, jotta ehdimme syventää vienti- ja seuraamistaitoja. Heini ohjaa tunteja iloisella asenteella ja musiikki soi paljon! Otathan mukaan jalkineiksi tanssi- tai sisäkengät, joista ei jää jälkiä lattiaan.

ROCK ’N’ SWING

Rock ’n’ Swing -tanssien parissa pääsee tanssimaan parin kanssa rennossa ja iloisessa tunnelmassa, jossa on vaikutteita 30-luvulta tähän päivään. Perusaskeleilla pääsee jo irroittelemaan iloisen musiikin tahdissa. Lajia voi harjoitella omaksi iloksi tai lähteä helposti kilpailemaan, vaikka tanssi kerrallaan. RS-tanssilajeihin kuuluvat Lindy Hop, Boogie Woogie, Bugg ja Rock´n’Roll.

SOOLOLATTARIT

Soololattari-tunnit ovat hauskoja ja meneviä tanssitunteja, joilla soi hyväntuulinen lattarimusiikki. Tunnit rakentuvat erilaisten latinalaistanssien ja niiden askelten pohjalle. Lajeina mm. samba, cha cha, salsa ja jive. Musiikin soidessa lämmittelemme kehon ja tanssimme erilaisia askelsarjoja, joihin pääsee jokainen mukaan! Et siis tarvitse lajeista ennakkotietoa. Lue lisää…

TANSSILIIKUNTA

Tanssiliikuntatunneilla tanssitaan helpoilla askelilla monipuolisesti kotimaisia lavatansseja sekä kansainvälisiä lattarityylejä. Lajeina ovat mm. perinteiset humppa, valssi, tango ja jenkka, mutta myös mm. cha cha kuuluvat ohjelmistoon. Et tarvitse paria kun tanssin riemusta ja helpoista vuoroista pääsee nauttimaan soolona.

Tanssiliikunta ja venyttely -tunneilla lämmitellään aluksi lihakset tanssimalla ilman paria 45 min ja lopuksi tehdään lempeitä liikkuvuutta parantavia venytyksiä 15 min. Nämä sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille henkilöille.

LASTENTANSSI

Lastentanssiryhmissä tärkeintä on hauskuus sekä liikunnan ilo. Ryhmissä tutustutaan tanssin maailmaan, musiikkiin ja rytmiin leikin avulla. Tanssi kehittää lapsen motoriikkaa, koordinaatiota ja tasapainoa ja tanssitunneilla opitaan myös ryhmässä ja parin kanssa toimimisen taitoja. Iloiset liikunnallisen onnistumisen kokemukset vahvistavat lapsen kehontuntemusta ja itsetuntoa. Tanssiharrastus sopii sekä tytöille että pojille!

LAPSILLE SHOW-STREET

Show-street ryhmässä tanssitaan ja harjoitellaan pieniä koreografioita sekä harjoitellaan tanssin tekniikkaa. Tanssi kehittää lapsen motoriikkaa, koordinaatiota ja tasapainoa. Kivassa ja kannustavassa ryhmässä tanssiminen vahvistaa kehontuntemusta ja itsetuntoa. Tanssiharrastus sopii sekä tytöille että pojille!

SALSA

Salsa on rytmikäs ja iloinen tanssi, jonka juuret ovat Karibianmeren alueella. Letkeä lattarimainen vartalonliike ja erilaiset otevariaatiot kuuluvat salsaan. Tunneillamme kuviopohja ja liikekieli perustuu kuubalaiseen salsaan (casino), mutta tanssimme lajia myös suomalaisen tanssimusiikin tahtiin.

NYKYTANSSI

Nykytanssi tutkailee liikettä hyödyntäen kehon painonsiirtoja ja painovoimaa. Tunneilla keskitytään nykytanssille ominaiseen lattiatekniikkaan, liikkeen virtaavuuteen ja lopputunnista syvennymme loppusarjan pariin.

HUOM! Nykytanssi-pienryhmään valitaan oppilaat. Tähän ryhmään halutessaan pitää ensin olla yhteydessä ohjaajaan. Joka kausi harjoitellaan kisanumero, millä osallistumme joihinkin kisoihin tai katselmuksiin. Tämän tunnin hyvänä lisänä suosittelemme pienryhmien tekniikan valitsemista.

JAZZTANSSI

Tuntien pääpaino on tanssillisissa sarjoissa ja koreografiassa. Tunneilla painottuvat musiikin tulkitseminen osana tanssia ja tarinaa. Musiikkia käytetään monipuolisesti, tehden välillä lyyrisempiä sarjoja ja välillä sähäkämpää, aksentoituneempaa jazzia. Tuntien lämmittelysarjat koostuvat jazztanssin ja nykytanssin tekniikasta sekä lattian poikki tehtävistä sarjoista. Tunnit sekä keskitaso/jatko että alkeille! Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan näitä ihanan tanssillisia tunteja. Nuorten ja aikuisten yhteisessä ryhmässä ei ole yläikärajaa.

NYKYTANSSI TEKNIIKKA

Nimensä mukaan tunneilla keskitytään tanssin tekniikkaan. Harjoitellaan erilaisia hyppyjä ja pyörimisiä sekä näiden yhdistelmiä. Keskilattiasarjoissa keskitytään kehon hallintaan ja linjauksiin sekä mm. käsien koordinaatioihin. Tunnit tuovat hyvän lisän jazztanssin, showjazzin ja nykytanssin valinneille tanssijoille. Tämän tunnin voi valita erikseenkin treenitunniksi.

SHOWJAZZ

Tuntien pääpaino on tanssisarjoissa ja koreografiassa. Showjazz on monipuolinen laji, missä sekoittuvat mm. jazztanssi, nykytanssi ja streetlajit. Tunneilla harjoitellaan myös tanssitekniikkaa mm. piruetteja ja erilaisia hyppyjä. Akrobatian harjoittelu, erilaiset nostot ja improvisaatio kuuluvat myös showjazztunnin sisältöön.