Pyörätuolitanssi

Pyörätuolitanssipari

Pyörätuolitanssi kehittää tehokkaasti pyörätuolin käsittelytaitoja ja on hauskaa musiikkiliikuntaa. Lajeja on runsaasti tarjolla eri vammaluokan pyörätuolin käyttäjille – myös sähköpyörätuolin käyttäjille sopii pyörätuolitanssi harrastukseksi. Pyörätuolitanssia voi harrastaa omaksi iloksi tai jos innostusta riittää niin kilpaileminenkin on mahdollista.

» TUTUSTU TERPSIKERHON PYÖRÄTUOLITANSSIN KURSSITARJONTAAN

Pyörätuolitanssiryhmät lapsille ja aikuisille.

  • Kevätkauden 2021 ryhmät jatkuvat sitten, kun koronarajoitukset helpottuvat siinä määrin, että toiminta on mahdollista alkaa. Seuraa nettisivujamme ja ilmoittelua @terpsikerho somekanavissamme aloitusajasta.

Lajikuvaukset lainattu Pyörätuoliliiton www-sivuilta:

PARITANSSI
Combi-parin muodostaa pyörätuolinkäyttäjä ja vammaton pystytanssija. Duo-parin muodostaa kaksi pyörätuolinkäyttäjää. Sekä combi- että duo-pareille järjestetään kilpailuja sekä vakio- ja latinalaistansseissa että freestylessä kuin myös erilliskilpailuina vaikkapa lavatansseissa. Perinteiset ja modernit sosiaalitanssit humpasta buggiin ovat myös sovellettavissa combi- ja duo-pareille.

YKSINTANSSI
Single-tanssi on nimitys pyörätuolinkäyttäjän yksintanssille. Singletanssissa järjestetään kilpailuja sekä kilpatanssissa että freestylessä. Singletanssitaidoista on iloa myös discossa/baarissa/yökerhossa…

RYHMÄTANSSI
Ryhmätanssien mahdollisuudet ovat rajattomat. Ryhmässä voi olla pelkkiä pyörätuolinkäyttäjiä, ryhmä voi muodostua tanssipareista, tai ryhmä voi olla sekaryhmä, jossa pyörätuolinkäyttäjät ja pystytanssijat tanssivat itsenäisesti. Kaikkia mahdollisia tanssilajeja voi soveltaa ryhmätansseiksi ja ryhmätanssissa pääsee myös kilpailemaan.