Pyörätuolitanssi

Tanssi on monipuolinen harrastus

Tervetuloa tanssimaan!

Sosiaalinen toiminta, musiikki, säännöllinen yhdessäolo, toiminnallisuuden kehittyminen ja asennon sekä ryhdin parantuminen ovat vain muutamia asioita, joita tanssin harrastaminen tuo.

Aloittaa voit, vaikka et ikinä olisi tanssinut aikaisemmin. Me autamme sinua. Oppimisen tahdin määräät itse. Voidaan edetä juuri sellaista vauhtia kuin itse haluat. Pyörätuolitanssia voi harrastaa omaksi iloksi tai jos innostusta riittää niin kilpaileminenkin on mahdollista.

Tanssiminen on erinomainen harrastus.

OTA YHTEYTTÄ: timopyykkonen@gmail.com


Ryhmäopetus kevät 2023 – Sunnuntaisin klo 14.00-15.00

Paikka: Kymsoten terapiatalo, Ketunkuja 2, 45740 Kuusankoski. Käynti Vikenpolku kautta.

Kurssi 6×60 min.

Ryhmämaksu 35 euroa/pt-tanssija. Avustaja ilmaiseksi.

ILMOITTAUTUMISET JA MAKSUT VERKKOKAUPASSA [https://terpsikerho.mycashflow.fi/product/18/pyoratuolitanssi]

  • KURSSI 1 / KEVÄT 23: 22.1.2023- 26.2.2023, yhteensä 6 kertaa
  • KURSSI 2 / KEVÄT 23: 19.3.-7.5.2023, EI su 9.4. pääsiäisen vuoksi, yhteensä 6 kertaa

Kenelle pyörätuolitanssi soveltuu?

Mahdollisuuksia on enemmän kuin arvellaan.

Pyörätuolinkäyttäjät

Pyörätuolitanssipari
Tuuli Harju – Timo Pyykkönen

Pyörätuolitanssi soveltuu tietysti niin manuaali- kuin sähköpyörätuoliakin käyttäville henkilöille. Jos käytät pyörätuolia apuvälineenä arjessa, voit myös tanssia sillä. Alkuun pääset omalla arkituolillasi.

Myös henkilöille, jotka eivät itsenäisesti kelaa tai ohjaa tuoliaan, voidaan löytää ratkaisu, miten tanssiminen onnistuu. Mukaan tarvitaan vain oma avustaja/pari.

Pyörätuoli apuna vain tanssimisessa

Voit myös hyödyntää pyörätuolia vain ja ainoastaan tanssin harrastamiseen. Meiltä löytyy erilaisia tanssiin soveltuvia pyörätuoleja, joita voi lainata ja kokeilla. Saatat liikkua arjessa kävellen, joko apuvälineen kanssa (keppi, kyynärsauvat, proteesi, rollaattori, jalkatuet, dallari…) tai ilman, mutta tanssiminen pystyssä voi olla vaikeaa. Silloin on luontevaa ottaa apuvälineeksi pyörätuoli. 

Syitäkin voi olla monenlaisia, vaikkapa tasapainoon liittyvät asiat. Lisäksi esimerkiksi amputoitu raaja voi vaikeuttaa tanssimista. 

Eri vammat ja sairaudet

Kaikki ovat tervetulleita mukaan pyörätuolitanssin pariin. Tanssin harrastaja voi olla esim. CP- tai selkäydinvammainen tai jokin sairaus on vaikeuttanut tai rajoittanut liikuntakykyä. Vamman asteella ei ole väliä; kyseessä on soveltavan liikunnan laji, joten jokaiselle keksitään kyllä itselle soveltuva tapa osallistua.

Yksin tai yhdessä

Tanssia voi yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Jos tuolin itsenäinen liikuttaminen onnistuu, soveltuvat kaikki tanssin muodot sinulle. Muussa tapauksessa tanssimaan on hyvä tulla joko oman parin tai avustajan kanssa.

Single: Yksintanssia kutsutaan nimellä Single.

Combi: Pyörätuolitanssijan parina voi olla pystytanssija eli kävelevä, vammaton henkilö. Pari voi olla vaikka kaveri, avustaja, puoliso tai muu läheinen. Tanssiparia, jonka muodostaa pyörätuolinkäyttäjä ja pystytanssija, sanotaan Combi-pariksi.

Duo: Kaksi pyörätuolinkäyttäjää voi myös tanssia yhdessä. Tällainen pari on nimeltään Duo. Voit tulla tanssimaan yhdessä toisen pyörätuolinkäyttäjän kanssa, tai tuleva tanssiparisi saattaa löytyä ryhmästä!

Ryhmä: Ryhmätanssit ovat hauskaa yhdessä tekemistä! Jokainen tanssii oman taitotason ja toimintakyvyn puitteissa omalla tyylillään itsenäisesti tai avustettuna.