Pyörätuolitanssi

Pyörätuolitanssipari

Pyörätuolitanssi kehittää tehokkaasti pyörätuolin käsittelytaitoja ja on hauskaa musiikkiliikuntaa. Lajeja on runsaasti tarjolla eri vammaluokan pyörätuolin käyttäjille – myös sähköpyörätuolin käyttäjille sopii pyörätuolitanssi harrastukseksi. Pyörätuolitanssia voi harrastaa omaksi iloksi tai jos innostusta riittää niin kilpaileminenkin on mahdollista.

» TUTUSTU TERPSIKERHON PYÖRÄTUOLITANSSIN KURSSITARJONTAAN

  • Pyörätuolitanssin kesäleiri Kuusankoskella su 28.6.2020 klo 10 alkaen mm. aloittelijat single ja aloittelijat paritanssi.
  • Syksyn vakituiset ryhmät aloittavat – Pyörätuolitanssiryhmät lapsille ja aikuisille.

Lajikuvaukset lainattu Pyörätuoliliiton www-sivuilta:

PARITANSSI
Combi-parin muodostaa pyörätuolinkäyttäjä ja vammaton pystytanssija. Duo-parin muodostaa kaksi pyörätuolinkäyttäjää. Sekä combi- että duo-pareille järjestetään kilpailuja sekä vakio- ja latinalaistansseissa että freestylessä kuin myös erilliskilpailuina vaikkapa lavatansseissa. Perinteiset ja modernit sosiaalitanssit humpasta buggiin ovat myös sovellettavissa combi- ja duo-pareille.

YKSINTANSSI
Single-tanssi on nimitys pyörätuolinkäyttäjän yksintanssille. Singletanssissa järjestetään kilpailuja sekä kilpatanssissa että freestylessä. Singletanssitaidoista on iloa myös discossa/baarissa/yökerhossa…

RYHMÄTANSSI
Ryhmätanssien mahdollisuudet ovat rajattomat. Ryhmässä voi olla pelkkiä pyörätuolinkäyttäjiä, ryhmä voi muodostua tanssipareista, tai ryhmä voi olla sekaryhmä, jossa pyörätuolinkäyttäjät ja pystytanssijat tanssivat itsenäisesti. Kaikkia mahdollisia tanssilajeja voi soveltaa ryhmätansseiksi ja ryhmätanssissa pääsee myös kilpailemaan.